<< Terug

Categorie:
Artiesten
Artiestgroep:
Zangeres
Tijdsduur:
1x30min.
Geluid:
Besloten incl. M-set.
Bezetting:
1
Prijs: *
V.a. € 5.950,- ex btw ex BUMARuth Jacott boeken?Ruth Jacott werd geboren in Paramaribo, Suriname. Als negenjarige verhuist zij naar Nederland en sinds haar zeventiende is zij professioneel bezig.

In 1986 wint Ruth met het VARA-team, Lisa Boray en Marielle Tromp, de eerste prijs op het Knokke Festival, en kan het grote werk beginnen. In 1987 vertolkt Ruth de hoofdrol in de musical "Cats" van “Grisabella”. Deze rol speelt zij ook nog enkele maanden in Zwitserland.

In 1989 krijgt zij de rol van “Dinah” in de musical “A Night at the Cotton Club” met o.a. Humphrey Campbell en Madeline Bell.

Voor haar prestaties in beiden musicals ontvangt Ruth in 1989, een “Zilveren Harp”.

In 1993 vertegenwoordigt zij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Ierland, met het nummer “Vrede” behaalt zij een zesde plaats. Na het songfestival kreeg zij bekendheid bij het grote publiek.

Vele CD’s met Nederlandstalig repertoire volgen de jaren daarop en bereiken de gouden, platina en dubbel platina status.

In 1995 komt Ruth Jacott met haar eerste theatertournee, daarna volgen er meer.

In 1996 besluit de Stichting Conamus haar te lauweren met een “Gouden Harp” vanwege haar veelzijdige kwaliteiten en vakmanschap. Het juryrapport looft met name haar spectaculaire liveshows. Seizoen 2007/2008 staat Ruth op de planken met de vertolking van "Billie Holiday".

Uitgebracht door V&V entertainment en waarvoor Ruth de '”John Kraaijkamp Musical Award.” ontving voor de beste vrouwelijke hoofdrol in een kleine musical. In deze intieme theaterproductie liet Ruth Jacott, bijgestaan door drie tegenspelers en een combo bestaande uit vijf muziekanten, de roerige jazztijden herleven met wereldberoemde nummers.

In het verlengde van de musical Billie Holiday verschijnt in 2010 het album “A Tribute To Billie Holiday”, opgenomen met het Metropole Orkest onder leiding van de Amerikaanse dirigent Michael Abene.

Ruth heeft in november 2011 de Edison Jazzism Publieksprijs gewonnen voor haar album ’A Tribute To Billy Holiday’. In 2011 start Ruth i.s.m. V&V Entertainment een nieuwe theaterproductie ‘Simply The Best’, ruim 70 voorstellingen zijn er in de grote theaters in Nederland gegeven.

Het theater programma bestaat uit liedjes van Jacott’s muzikale heldinnen uit de soul en jazz, zoals Tina Turner, Billie Holiday, Diana Ross, Beyoncé en vele anderen.

Met indrukwekkende anekdotes en herinneringen meesterlijk verteld door Ruth zelf.


Ruth Jacott boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Ruth Jacott: Ruth Jacott huren, Ruth Jacott inhuren, Ruth Jacott boeken, boekingen Ruth Jacott, artiestenbureau Ruth Jacott, artiestenburo Ruth Jacott, prijs Ruth Jacott, boekingskantoor Ruth Jacott, Ruth Jacott kosten, Ruth Jacott management