<< Terug

Categorie:
Artiesten
Artiestgroep:
Zangeres
Tijdsduur:
1x30min.
Geluid:
Exclusief geluid.
Bezetting:
1
Prijs: *
€ 2.950,- ex btw en BUMAMaribelle boeken?Op 4 april 1960 zag Marietje Kwakman het levenslicht en is afkomstig uit een gezin van zeven kinderen. Al gauw werd duidelijk waar de talenten lagen van deze Marietje, want op zeer jonge leeftijd stond zij al in diverse koortjes te zingen.

Jantje Smit
Omdat haar zang zo opvallend was, besloot manager Jan Buys een plaatopname te regelen voor Marietje Kwakman. Marietje was volgend de arbeidinspectie te jong om een solo plaat op te nemen. Toen Jan Smit nog Jantje Smit genoemd werd, deed zich bij Jan hetzelfde probleem voor.

Als oplossing werd Marietje ingezet als soliste bij het Volendams Opera Koor. Er werden twee singles gemaakt en één lp. Dit gebeurde rond het jaar 1973.

BZN
Doordat Marietje een behoorlijke bekendheid had opgebouwd met haar optredens , werd Marietje Kwakman in 1976 gevraagd door BZN. BZN die op dat moment had besloten een andere richting in te gaan, zocht een zangeres. Alleen werd het repertoire op de bühne nog gevuld met hardrock. Een combinatie van leeftijd en muziek was voor Marietje Kwakman een reden om voor BZN te bedanken. Wel werd er nog een demo opgenomen van de latere nummer één hit 'Mon Amour'.

Marietje wordt Maribelle
In 1978 richt Marietje Kwakman, samen met Jan Buys, de band Spryng op. Een band die vele mooie singles heeft gemaakt waarvan een fantastisch album is samengesteld, genaamd 'For All Seasons'. In deze tijd besluit Marietje haar naam te veranderen in Maribelle.

Nationaal Songfestival
In 1981 wordt Maribelle gevraagd mee te doen aan het nationaal songfestival. 'Marionette' en 'Fantasie' zijn de liedjes die Maribelle zingt, die naar haar eigen zeggen allebei te goed waren. 'Marionette' wordt op single uitgebracht en krijgt een top 40-notering.

Over de twee liedjes werden de punten verdeeld met als resultaat dat niet Maribelle maar Linda Williams naar de eindronde ging.

Eurovisie Songfestival
In 1984 is het wel raak.Met het liedje 'Ik Hou Van Jou' gaat Maribelle naar het Eurovisie Songfestival. In Luxemburg werd het grote festival georganiseerd waar Maribelle 13e werd. De single 'Ik Hou Van Jou' behaalt de 33e plaats in onze vaderlandse top 40 en wordt ook in het Duits, Engels en in het Frans uitgebracht.

For All Seasons
In 1991 komt er een einde aan de band Spryng, en besluit Maribelle solo te gaan. Met singles als 'Esperanza', 'Solo Parti' en 'Allez Danser' leert Nederland Maribelle kennen als soliste. Nadat in 1995 de hit 'Ik Wil Jou' verschijnt, komt in 1997 haar tweede album uit en krijgt de naam 'Geef Mij Je Hand', wat wederom vele tv-optredens oplevert. De cd wordt cd van de week bij radio 2 en is opnieuw een hoogtepunt voor Maribelle.


Maribelle boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Maribelle: Maribelle huren, Maribelle inhuren, Maribelle boeken, boekingen Maribelle, artiestenbureau Maribelle, artiestenburo Maribelle, prijs Maribelle, boekingskantoor Maribelle, Maribelle kosten, Maribelle management

Maribelle
Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten