<< Terug

Categorie:
Artiesten
Artiestgroep:
Zanger
Tijdsduur:
Op aanvraag.
Geluid:
Op aanvraag.
Bezetting:
1
Prijs: *
Op aanvraag.Alain Clark boeken?Alain Clark is voor het grote publiek wellicht nog een onbekende, maar in zijn vakgebied timmert hij al een tijdje aan de weg. Multi-muzikaal als hij is, kan hij zowel een veelvoud aan instrumenten bespelen als zingen, maar ook voor produceren en het schrijven van tekst en muziek draait hij zijn hand niet om. Eigenlijk was de weg naar een muzikale carrière onvermijdelijk voor Alain Clark. Met een vader die ruim 30 jaar werkzaam is als zanger en frontman van diverse soulformaties werd de muziek hem met de paplepel ingegoten. Als klein kereltje werd hij regelmatig meegenomen naar de optredens en zat hij bij de vele jamsessies. Op zijn 9de werd Alain op gitaarles gezet, om zo te zorgen dat hij bekend werd met het spelen van muziek en alles wat dat met zich meebrengt. Ruim vier jaar ging Alain trouw naar de lessen, maar zijn hart lag bij heel andere dingen. "Ik was niet echt bezig met de muziek, mijn interesses lagen meer bij sport en de dingen waar jongens op die leeftijd mee bezig zijn", aldus Alain.

Alain krijgt de kans deze ideeën met verschillende producers in de studio uit te werken en met succes. Uiteindelijk komen een aantal van zijn nummers bij andere artiesten terecht, die er op hun beurt succesvol mee zijn. Denk aan '100% Verliefd' van Gordon en Romeo; 'Running Away' van David Goncalvez en 'Tell Me Why' van Jamai. Toch is er volgens Alain nooit een keuze voor hem geweest of hij puur achter de schermen zou blijven als songwriter/producer of daadwerkelijk als artiest aan de slag zou gaan. "Ik heb altijd al in mijn hoofd gehad dat ik een artiest wilde worden. Ik schrijf en produceer wel voor anderen, maar mijn focus zal toch blijven op mijn eigen project. Alles is nu gewoon even in een stroomversnelling gekomen".

De uitdaging voor Alain is om met zijn muziek een zo groot mogelijk publiek te bereiken. "Ik weet dat je jezelf een beperking oplegt door Nederlands te zingen. Maar hoewel de fysieke grenzen niet verder reiken dan België en Luxemburg, zijn er genoeg doelen die ik binnen deze grenzen kan bereiken." Alain is in ieder geval klaar voor de uitdaging en voorbereid op een zware strijd. "Ik weet dat het lastig zal worden. De jongeren zullen zich toch eerst aangesproken moeten voelen door mijn teksten en sound. Ik wil gewoon iets cools neerzetten, waar uiteindelijk veel mensen mee worden bereikt. Als ik dan uiteindelijk met mijn nummers kan gaan optreden. Dat is wel de grootste inspirator, daar kijk ik echt naar uit. Ik speel zelf gitaar en het lijkt me geweldig om dan bijvoorbeeld iets heel intiems en akoestisch neer te zetten. Met twee gitaren, percussie en wat achtergrond. Live, maar tastbaar en warm. "Als mensen van mij willen weten waarom ik Nederlandse liedjes schrijf, is mijn antwoord kort maar krachtig: waarom zou ik het niet doen? Ik ben nou eenmaal een Nederlander! Bovendien vind ik de Nederlandstalige muziek echt mooi. Ik probeer echter wel mijn eigen stijl te ontwikkelen, en probeer niet liedjes te schrijven zoals de meeste acts in de Nederlandse popscene. Die zijn vaak meer poëtisch, waar ik veel directer en brutaler ben. Ik probeer de dingen gewoon te omschrijven zoals ze zijn. Daarnaast probeer ik een unieke sound te creëren, met veel funk en soul."


Alain Clark boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Alain Clark: Alain Clark huren, Alain Clark inhuren, Alain Clark boeken, boekingen Alain Clark, artiestenbureau Alain Clark, artiestenburo Alain Clark, prijs Alain Clark, boekingskantoor Alain Clark, Alain Clark kosten, Alain Clark management