<< Terug

Categorie:
Artiesten
Artiestgroep:
Zanger
Tijdsduur:
1x30min.
Geluid:
Incl. A-set
Bezetting:
1
Prijs: *
Op aanvraagPiet Veerman  boeken?Piet Veerman is natuurlijk bekend geworden als leadzanger van 1 van Nederlands beste en meest succesvolle popgroepen aller tijden: The Cats!

Piet verliet deze formatie en ging solo verder. Dat zijn grote fans snel gewend raakten aan Piet Veerman als soloartiest, bewees hij met zijn eerste grote hit 'Sailing Home'. Dit nummer steeg als een komeet op de hitlijsten en stond 5 weken lang nummer 1 in Nederland en België. Voor Piet was het na een succesvolle periode met de legendarische formatie 'The Cats',waar hij als gitarist/ leadzanger/ tekstschrijver en componist werd beloond met meer dan 30 gouden, platina en diamanten albums, het begin van een nieuwe loopbaan als solist. Niet slecht voor een jongetje, die ooit als 12-jarige met gitaar spelen begon, omdat zijn buurjongetje dat ook deed. Al kende de onderdompeling in de muziekwereld ook zijn keerzijde.

Piet maakte er geen geheim van dat hij de beste jaren van zijn leven in dienst stelde van de muziek. 'Ik heb een belangrijke periode van mijn leven minder bewust meegemaakt en dan druk ik mij voorzichtig uit. Ik heb me ook wel eens afgevraagd of het het allemaal wel waard was, maar eerlijk gezegd kwam ik dan altijd tot de conclusie dat ik het niet had willen missen.' Dat zijn fans hem ook niet kunnen missen, blijkt uit het feit dat hij nu als solist een paar jaar verder is en kan terugzien op een zeer succesvolle periode, die inmiddels 9 albums heeft opgeleverd, waarvan er 6 met goud en platina zijn bekroond. Dus een leven zonder muziek is voor Piet Veerman ondenkbaar. Als leadzanger/ componist/ tekstschrijver en gitarist heeft Piet samen met de Cats en sinds '85 solo, meer dan 30 gouden, platina en diamanten albums in ontvangst mogen nemen. Dertig jaar successen in twintig landen en nog steeds gebruikt hij zijn gitaar om nieuwe melodieën van de juiste akkoorden te voorzien of bestaande melodieën in een nieuwe vorm te gieten.

Solo heeft hij alweer 12 albums op zijn naam staan, waarvan 'Rolling On A River', Back To You', Cry Of Freedom' en 'In Between' de gouden status behaalden. De 'Sailing Home' CD die als titel zijn eigen naam mee kreeg om het publiek ervan in kennis te stellen dat er een einde was gekomen aan de Cats-periode na de tour van 1985 en hij zijn muzikale weg alléén zou vervolgen is bijna twee keer platina geworden met natuurlijk de single 'Sailing Home' als trekker, die 5 weken op de eerste plaats stond in Nederland en België. Het leukste van het vak vind hij het (scheppende) werk in de studio en ook het zelf componeren en teksten schrijven. Er zijn dan ook heel wat composities en teksten van zijn hand aan 't vinyl toevertrouwd, waaronder titels als Where I've been wrong, Country Woman, Dreams, Lonely Walk, Let's Dance, Rolling on a River, Trying to Explain etc. Maar het blijft voor hem altijd tijdrovend en daarom pakt hij net zo lief een bestaande melodie om die in een nieuw jasje naar eigen snit te steken. Voorbeelden van liedjes die zich daarvoor lenen zijn o. a. 'A Good Year For The Roses', van de CD 'In Between' en 'Imagine' van zijn CD 'A Winters Tale', die uniek genoemd mag worden vanwege de samenstelling ervan.

Voor het eerst in de geschiedenis zijn de grootste hits van het moderne kerstrepertoire van de laatste 10 á 15 jaar op de plaat gezet, aangevuld met liedjes die niet direct qua tekst maar wel qua sfeer bij Kerstmis passen. Zijn bijnaam 'Piet de Koster' kreeg hij van zijn grootvader 'Bap', die als bijbaantje koster was in de plaatselijke Vincentius Kerk en van zijn andere grootvader heeft hij zijn echte naam Piet Veerman.

Zijn motto: 'doe maar gewoon dan doe je al gek zat'. Een Volendammer die happy is met zijn 'dasein' en 'sosein'. Hij probeert te leven als een Bourgondiër en is altijd bezig het nuttige met het aangename te verenigen. Hij is serieus, maar in zijn leven hoort ook op z'n tijd dat stukje kaas en een goed glas bier, of een mooi glas wijn. . . en muziek!


Piet Veerman boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Piet Veerman : Piet Veerman huren, Piet Veerman inhuren, Piet Veerman boeken, boekingen Piet Veerman , artiestenbureau Piet Veerman , artiestenburo Piet Veerman , prijs Piet Veerman , boekingskantoor Piet Veerman , Piet Veerman kosten, Piet Veerman management

Piet Veerman
Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten