<< Terug

Categorie:
Bands
Artiestgroep:
Band
Tijdsduur:
In overleg.
Geluid:
Op aanvraag.
Bezetting:
5
Prijs: *
Op aanvraag.Di-Rect boeken?Een live show van DI-RECT heeft altijd de energie van een jonge honden band. Terwijl de band komend jaar alweer 15 jaar aan de Nederlandse top staat met een paar radio en live klassiekers in de achterzak. Na ruim 1500 shows en 7 studioalbums is deze geweldige act een geoliede machine die over het podium raast. In 2015 dus alles reden voor een paar goede feestjes voor adrenaline, shows en knallende rock.

DI-RECT, bestaande uit Marcel Veenendaal, Bas van Wageningen, Spike van Zoest, Jamie Westland en Vince van Reeken, staat bekend om zijn energieke live optredens en zijn bijzondere geschiedenis.

DI-RECT is in 1999 begonnen en heeft door de jaren heen de nodige successen verworven met zijn live performances en de 4 releases. De afgelopen 12 jaar heeft de band veel airplay gehad op de radio, de band is een graag geziene gast bij 3FM, 538 & Q-Music. DI-RECT heeft vrijwel alle grote festivals in Nederland aangedaan, zoals Lowlands, Pinkpop, Parkpop, Beatstad, Appelpop en vele andere. En nog steeds is DI-RECT, met hun explosieve en energieke live show, een graag geziene gast op de festivals.

In 2009 ondergaat DI-RECT een heftige verandering als Tim Akkerman besluit de band te verlaten en Marcel Veenendaal en Vince van Reeken hiervoor in de plaats komen. De band is gemotiveerder dan ooit en ontploft bijna van energie en creativiteit. Na het verschijnen van een eerste succesvolle single die in de top beland van alle charts, is de band direct de studio ingegaan om te werken aan een album. Samen met producer James Lewis (Arctic Monkeys, The Whombats, Noisettes) hebben ze maanden in Den Haag, Liverpool en London doorgebracht om het album ‘This is who we are’ op te nemen.

Het album ‘This is who we are’ kwam binnen op 3 in de album top 100en werd ontvangen met lovende recensies en veel positieve response op het nieuwe geluid. Het publiek heeft DI-RECT in nieuwe formatie omarmd, wat in het najaar van 2010 tastbaar werd tijdens de ‘This is who we are” clubtour, volle zalen met als hoogte punten uitverkochte shows in Paradiso en het Paard.

Eind 2010 barst de band van de inspiratie, meer dan 80 shows en vele successen verder, trekt de band zich terug om zich te focussen op het volgende album. Er volgt een intensieve periode van songs schrijven en demos maken in de Basementstudio in Den Haag, de thuisbasis van de band. Als de ideeën zich verder ontwikkelen en worden uitgewerkt gaan de mannen wederom samen met producer James Lewis naar de ICP studio’s in Brussel om zich daar volledig te storten op de opnames van de nieuwe plaat. De hele zomer wordt er gependeld tussen Den Haag, Brussel en de UK. Als de band nog bezig is met het afwerken van de laatste liedjes voor het nieuwe album, komt op 9 september de eerste single ‘The Chase’ uit. Met veel enthousiasme wordt de single ontvangen, de band had zich geen mooiere start kunnen wensen toen de single gelijktijdig werd verkozen tot Megahit bij 3FM en Alarmschijf bij Radio538!

DI-RECT is on a roll, het nieuwe album ‘Time will heal our senses’ verscheen in het najaar van 2011 en de band is klaar voor een nieuw hoofdstuk van hun inmiddels 12 jaar durende avontuur.

Daydreams in a Blackout Met hun nieuwste album sluit de band een periode van aftasten en vormen ze een sterke identiteit. DI-RECT brengt de plaat 'Daydreams in a Blackout' begin 2014 uit, met daarop de leadsingle 'Invincible'. Intern heerst het verlangen om vanuit eengezindheid de kracht en de magie van hun muziek te laten spreken.


Di-Rect boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Di-Rect: Di-Rect huren, Di-Rect inhuren, Di-Rect boeken, boekingen Di-Rect, artiestenbureau Di-Rect, artiestenburo Di-Rect, prijs Di-Rect, boekingskantoor Di-Rect, Di-Rect kosten, Di-Rect management

Di-Rect
Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten