<< Terug

Categorie:
Artiesten
Artiestgroep:
Rapmuziek
Tijdsduur:
1x30 min.
Geluid:
Tot max. 750 pers. of inprikken op aanwezig geluid.
Bezetting:
1
Prijs: *
V.a. € 2.500,- ex btw en BUMA


Meer Yes-R boeken:
Presentatie

Yes-R boeken?Yes-R is een MC uit Amsterdam-Oost die bekend staat om zijn swingende flow. Zowel als rapper als acteur is hij zeer geliefd bij de Nederlandse jeugd.

Geïnspireerd door zijn neef Ali B besloot Yes-R op 13 jarige leeftijd dat hij rapper wilde worden. Op zijn 14e deed hij voor het eerst mee aan een talentenjacht waar hij de tweede plaats won. Net als zijn neef had hij de smaak van het optreden meteen te pakken en is hij sindsdien niet meer van het podium af te slaan.

In 2004 sleepte Yes-R de publieksprijs binnen van de meest toonaangevende talentenjacht, de Grote Prijs van Nederland. Dit zorgde voor veel publiciteit en nog meer bekendheid voor de ambitieuze Yes-R. Zijn eerste single werd uitgebracht onder de naam ‘Stel je voor‘ featuring Baas B. Bij het grote publiek werd Yes-R echt bekend toen hij samen met Ali B het nummer ‘Leipe Mocro Flavour‘ uitbracht. Dit nummer werd nummer 2 in zowel de TOP 40 als de MEGA TOP 50.

In augustus 2005 kwam Yes-R’s debuutalbum ‘Mijn Pad‘ uit. Van dit album verschenen de singles Fissa, Mijn Pad en Mammie. Het laatste nummer kwam op 27 binnen in de top 40. In 2006 scoorde Yes-R samen met zijn neef Ali B twee hits ‘Ghetto‘ (#2 in de charts) en ‘Rampeneren‘ (#4 in de charts). Hij won een TMF Award voor beste nieuwkomer en werd genomineerd voor een Urban Award en een PP2G award. Ook maakte Yes-R in 2006 zijn debuut als acteur. Hij speelde Omar de hoofdrol in de kerstkomedie ‘n Beetje verliefd’. De film behaalde de Gouden status (meer dan 100.000 bezoekers). De gelijknamige soundtrack werd een top 40 hit.

Yes-R’s tweede album ‘Zakenman‘ ligt sinds juni 2007 in de winkels. Van dit album verscheen de single ‘Hey schatje‘. Eind 2007 scoorde Yes-R samen met Ali B, Darryl en Gio een grote hit met Groupie Love. In 2008 werd Yes-R’s single ‘Uit Elkaar‘ een grote hit en ook in Suriname werd dit een nummer één hit.

2010 begint al meteen goed voor Yes-R want op 18 februari draait Gangsterboys in de bioscopen waarin Yes-R de hoofdrol speelt. Tevens verzorgt Yes-R samen met Darryl, Sjaak en Soesi B de gelijknamige soundtrack voor deze film.

In 2011 werkt Yes-R mee aan het populaire tv programma “Ali B op volle toeren” hij maakte hiervoor een 2011 bewerking van “Rosamunde” de megahit van Dennie Christian.

Voor het EK voetbal van 2012 komt Yes-R samen met Wolter Kroes en Ernst Daniël Smid met het nummer “Ben je ook voor Nederland” dat ondanks de dramatische prestaties van het Nederlands Elftal toch hoge ogen gooit in de hitparade.


Yes-R boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Yes-R: Yes-R huren, Yes-R inhuren, Yes-R boeken, boekingen Yes-R, artiestenbureau Yes-R, artiestenburo Yes-R, prijs Yes-R, boekingskantoor Yes-R, Yes-R kosten, Yes-R management