<< Terug

Categorie:
Artiesten
Artiestgroep:
Rapmuziek
Tijdsduur:
In overleg.
Geluid:
Op aanvraag.
Bezetting:
1
Prijs: *
Op aanvraag.Lil' Kleine boeken?De carrière van Lil Kleine begint op zijn achtste met dansen en acteren, Lange Frans is onder de indruk van zijn kwaliteiten en besluit hem te helpen. Tot op de dag van vandaag adviseert Frans de Amsterdammer en met succes: de hype rondom Lil Kleine wordt als maar groter.

In de zomer van 2012 released Lil Kleine in samenwerking met Appelsap, Patta, Nike en Faber Yayo de EP ‘Tuig van de Richel’. Dat najaar een featering op de singel van Brett ‘Het Leven Is Een Melodie’ wat de titelsong van de film ‘De Groeten Van Mike’ was en hoog stond op de lijst van de Kids Top 20. Ook verzorgd Lil Kleine in 2012 het voorprogramma van de club tour van Lange Frans. Voor het programma ‘Ali B op volle toeren’ herschreef Danny de Munk samen met Eric van Tijn het nummer ‘Tuig van de richel’. Lil Kleine maakte op zijn beurt een versie van ‘Zo verdomd alleen’ wat zijn eerste iTunes top3 hit is geworden.

In het derde seizoen van de BNN serie “Van God Los” heeft Lil Kleine een leuke rol bemachtigd in een aflevering. Hij werd naar aanleiding van zijn muziek en optredens gevraagd voor een casting. Zo heeft hij vroeger ook meegedaan aan TV -programma’s, zoals Praatjesmakers, een rol in de film “Diep” en een gastrol in de politieserie “Van Speijk”. In juni 2015 verscheen de driemaal Gouden Kalf winnende Nederlandse speelfilm “Prins”, waarin Scholten de rol van Franky speelde.

Kenmerkend voor het werk van Lil Kleine is zijn Amsterdamse accent, samen met zijn soms nogal directe teksten. De rapper maakt gebruik van de mogelijkheden die hiphop biedt: stoer, maar legt ook zijn hart op tafel en schroomt niet om zijn gevoelens te tonen. Opgegroeid op de straten van Amsterdam, had deze artiest alles in zich om de next best te worden. In de lente van 2015 kwam het langverwachte TopNotch album “New Wave” uit, met daarop maar liefst negen nummers van Lil Kleine. De single van het album werd “Zeg Dat Niet” van Lil Kleine en compagnon Ronnie Flex. Met maar liefst 10 miljoen plays op YouTube een flink succes.
Echter, de populariteit van dit nummer valt in het niet bij het succes van de daaropvolgende single van Lil Kleine genaamd “Drank & Drugs”. Begin juni 2015 ontploft het nummer en wordt al gauw op alle radiostations in Nederland én België gedraaid en op alle festivals door de grootste DJ’s gedraaid, resulterend in een nummer 1 hit in de Nederlandse Top40, op Spotify en op iTunes.

Met een terugblik op 2015 met maar liefst een gouden album, vier gouden platen, twee platina platen en een triple platina plaat kunnen we maar één ding opmaken: een superster is geboren.


Lil' Kleine boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Lil' Kleine: Lil' Kleine huren, Lil' Kleine inhuren, Lil' Kleine boeken, boekingen Lil' Kleine, artiestenbureau Lil' Kleine, artiestenburo Lil' Kleine, prijs Lil' Kleine, boekingskantoor Lil' Kleine, Lil' Kleine kosten, Lil' Kleine management

Lil' Kleine
Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten