<< Terug

Categorie:
Artiesten
Artiestgroep:
Rapmuziek
Tijdsduur:
Op aanvraag.
Geluid:
In overleg.
Bezetting:
1
Prijs: *
Op aanvraag.Kraantje Pappie boeken?“Feestie!”
Deze kreet heeft de Groningse rapper Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) zich eigen gemaakt en staat symbool voor zijn leven de afgelopen 5 jaar. In 2009 tekende hij op het label Noah’s Ark en verscheen de EP ‘Boulimia’, maar sinds 2012 is het hek echt van de dam. Na de release van de single ‘Waar Is Kraan’ en zijn debuutalbum ‘Crane’ leerde het grote publiek Kraantje Pappie kennen en tegenwoordig kan Nederland simpelweg niet meer om hem heen. De messcherpe flow en humoristische teksten van Kraantje in combinatie met de dikke, zware producties van die andere Groningse helden Nightwatch (Noisia) blijkt een gouden combinatie te zijn. En dat uit zich, nog meer dan op plaat, in de ijzersterke liveshow die Kraantje Pappie neerzet. Hij speelt sinds zijn landelijke doorbraak +-200 shows per jaar, van de grote poppodia (met o.a de Semi Bekend, Crane I en Crane II -clubtours) tot aan de grote festivals als Rock Werchter, Tomorrowland, Lowlands, Pinkop en Dutch Valley. Daarnaast trekt hij elke zomer langs de populaire vakantiebestemmingen met een zomertour. Door deze vracht aan ervaring staat de liveshow, waarin hij ondersteund wordt door back-up mc Fiddox en DJ Nitty Wow, dan ook als een huis. Na zijn eerste hit met 'Waar is Kraan' is hij door blijven scoren. Niet alleen met zijn live shows maar ook de tracks 'Mijn Nacht', 'Met z'n Tweeën (3fm Megahit), 'Handen Omhoog' (nr.1 notering single top100/Gouden Plaat met Jan Smit), 'De hele Nacht Door' (feat. StukTV), Weekend (feat. FeestDJRuud, Sjaak en Dirtcaps) en 'Feesttent' mogen een hit genoemd worden. Onlangs ontving hij nog uit handen van zijn ouders een Platina Plaat voor 'Waar is Kraan' en 'Feesttent'!

Dat Kraantje hard werkt bewijst het feit dat hij tussen de 'Crane' albums door even drie! albums produceerde en deze gratis aan zijn fans weg gaf. Het project 'Guardian van de Real Shit' kwam uit in mei 2015 en omvatte drie cd's met elk 12 tracks. Hardcopy's werden als verrassing gratis opgestuurd naar zijn fans en media en de week erna kon het allemaal gratis gedownload worden. De albums werden geproduceerd door verschillende hiphop producers en bevatte vele gastoptredens van bevriende artiesten (o.a. Wudstik, Dope DOD, Jan Smit, Jiggy Djé, en Hef). Met deze muziek en alle gastartiesten werd een eenmalige show gegeven in de Tivoli Vredenburg te Utrecht.

Mocht je Kraantje nog nooit live gezien hebben? Dan is de kans groot dat je hem op radio of tv voorbij hebt zien komen. Hij is een graag geziene gast bij de landelijke media, hij deed o.a. wekelijks ‘De Week in Rap en Roer’ bij Giel Beelen op 3FM en was presentator bij BNN’s ‘De Social Club’. In België komt hij regelmatig over de vloer bij JIMTV en Studio Brussel en was hij te gast bij het populaire tv-programma ’Vrienden Van de Veire’. De aankomende tijd zit Kraantje echter vooral weer in zijn studio om te werken aan ‘Crane III’. De afsluiter van het Crane drieluik wordt wederom geproduceerd door Nightwatch. Het album verschijnt op 1 juli 2016 en wordt uiteraard weer uitgegeven op Noah’s Ark. Wat je moet meenemen naar een show van Kraantje? Breng je goede humeur, je geld voor bier of Champagne, maar vooral je zin om heel erg hard te gaan. En zo begint het verhaal weer van voren af aan: “Feestie!”


Kraantje Pappie boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Kraantje Pappie: Kraantje Pappie huren, Kraantje Pappie inhuren, Kraantje Pappie boeken, boekingen Kraantje Pappie, artiestenbureau Kraantje Pappie, artiestenburo Kraantje Pappie, prijs Kraantje Pappie, boekingskantoor Kraantje Pappie, Kraantje Pappie kosten, Kraantje Pappie management

Kraantje Pappie
Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten