<< Terug

Categorie:
Bands
Artiestgroep:
70s, 80s, 90s, covers
Tijdsduur:
2x60min.
Geluid:
Incl. geluid B-set.
Bezetting:
4
Prijs: *
V.a. 2.125,- ex btw ex BUMAClassics Revival Band boeken?De in 1967 in het Limburgse Stramproy opgerichte popgroepThe Classics scoorde vooral in de jaren zeventig haar grote hits. Van de oorspronkelijke bezetting is alleen zanger Harry Broens nog aktief als zanger van The Classics Revival Band. De benaming van de sound van The Classics was "de vlaaiensound". Close harmony zingen met prachtige accoorden. Platenbaas Johnny Hoes ontdekte de band en bood hen een platencontract aan. Met het nummer "My Lady of Spain" scoorde de band in de zomer van 1972 een hit in de Top 40. De hoogste notering van de plaat was de 21e positie en de band stond bijna 3 maanden achtereen in de hitlijsten.

De hoogste positie in de Top 40 ooit voor The Classics was het nummer "Yellow Sun of Equador" welke in 1974 uitkwam en de nummer 5 positie behaalde. Andere grote hits waren "Gimme that horse", "Papa Peppone", "My Russian Lady", "Wings of an Eagle" en "Sunshine Baby".

De band kreeg televisie optredens in binnen- en buitenland en verkocht bijvoorbeeld van de single "My Lady of Spain" meer dan 500.000 exemplaren. De band kreeg ook een grote fanclub en volgens zeggen was dit de grootste fanclub van Nederland. Van de oorspronkelijke bezetting is gitarist Joep Beurskens in 2005 overleden en drummer Ber Kwaspen in 2007.

In de huidige bezetting is Harry Broens de zanger en slag gitarist en zijn zoon Rolph is de toetsenman / pianist en spil van de band. Bassist Erick Jeurninck, ook afkomstig van Stramproy, is nieuw bij The Classics Revival Band. De drummer welke tot de band is toegetreden is een muzikale vriend van Rolph en Erick; Edward Venbrucx.

Met zijn vieren vormen zij The Classics Revival Band en spelen zij de sound van de jaren '60 - '70 en '80. Van The Moody Blues tot The Who tot het eigen repertoire van The Classics.


Classics Revival Band boeken? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

* Tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden, hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Alle genoemde prijzen zijn exclusief 6% BTW en exclusief BUMA rechten.
Voor Drive in Shows geldt een BTW tarief van 21%. Voor het openbaar afspelen van muziek een licentie van BUMA wettelijk verplicht is.


BUMA behartigt de belangen van de muziekauteurs, d.w.z. componisten en tekstdichters, m.b.t. de uitvoering van hun werk en heeft hiervoor een wettelijk geregelde bemiddelingsvergunning (art. 30a Aw). Voor de openbaarmaking van auteursrechtelijke werken tijdens een optreden is door de organisator/opdrachtgever een vergoeding van 7% over de uitkoopgage aan de Buma verschuldigd. Voor verdere informatie over tarieven, formulieren enz. kunt u zich het beste rechtstreeks wenden tot Buma/Stemra in Hoofddorp, 023-7997999.


Keywords Classics Revival Band: Classics Revival Band huren, Classics Revival Band inhuren, Classics Revival Band boeken, boekingen Classics Revival Band, artiestenbureau Classics Revival Band, artiestenburo Classics Revival Band, prijs Classics Revival Band, boekingskantoor Classics Revival Band, Classics Revival Band kosten, Classics Revival Band management

Classics Revival Band
Nieuwsberichten

Geen nieuwsberichten