artiest-boeken

Yes-R trapt landelijk verkeersexamen af
Geplaatst: 20-04-2015

Rapper Yes-R heeft donderdagochtend samen met de kinderen van basisschool De Springplank in Volendam het startschot gegeven voor het landelijk verkeersexamen van Veilig Verkeer Nederland. Zelf werd hij ook onderworpen aan een verkeerstest.

Yes-R nam donderdagochtend plaats in de schoolbanken tussen de basisschoolleerlingen van De Springplank in Volendam. Hij wenste alle leerlingen veel succes voor het verkeersexamen en nam bovendien zelf ook de proef op de som. De rapper nam de pen ter hand en maakte een VVN Verkeersexamen om te kijken hoe goed hij zelf op de hoogte is van alle verkeersregels.

Aftrap landelijk verkeersexamen Het bezoek van Yes-R aan de Volendamse basisschool vormde de officiële aftrap van het landelijke VVN Verkeersexamen. Donderdag maken ruim 200.000 leerlingen uit groep 7 en 8 het schriftelijk verkeersexamen. De komende weken stappen ook veel leerlingen op de fiets voor het praktijkexamen.

Ouders moeten goede voorbeeld geven Veilig Verkeer Nederland besteedt deze week extra aandacht aan de verkeersopvoeding door ouders. Uit onderzoek van VVN blijkt dat 25% van de ouders het verkeersgedrag hooguit eens per maand oefent met hun kind, en een tiende zelfs helemaal nooit. José de Jong van VVN: ‘Het oefenen in het verkeer is belangrijk om het aantal verkeersslachtoffers terug te dringen. Ouders kunnen hun kinderen coachen in het verkeer, bijvoorbeeld als ze samen naar school fietsen of lopen. Het doel is dat zij de straat op gaan met hun kinderen en het goede voorbeeld geven.’


Bron: Dichtbij.nl

Naar het nieuwsarchief
Een greep uit ons aanbod

Grad Damen
Zanger
Meer info over Grad Damen
Goet-foud
Band
Meer info over Goet-foud
het Woonwagen Duo
Duo
Meer info over het Woonwagen Duo
Bouke
Zanger
Meer info over Bouke
Ali B
Rapper
Meer info over Ali B